Find inspiration i vores samling af opskrifter. 

Opskrifterne er nøje udvalgt af Ditlevsdals dygtige kokke, og matcher naturligvis kødets delikate smag!

Kødet kan du finde i vores gårdbutik, hvor du også får vejledning i tilberedning.

 

Tilbehør til bisonkødet

Herunder finder du div. opskrifter på tilbehør til bisonkødet.

Salater

 

Kødretter

 

Saucer

 

Bison hjerter

 

Bison tunge

 

Stegevejledning til den perfekte røde steg

Inderlår, klump, culotte, cyvette, filet og mørbrad. 

Flyt kødet lidt længere væk fra varmekilden end normalt, hvad enten du griller eller steger i en ovn.

Steg ikke ved mere end 180 ⁰C.

Brug et stegetermometer, så du sikrer dig stegen når den ønskede temperatur. (Obs. de sidste 10 ⁰C løber stærkt).

Påregn ca. 45 min stegning pr. kg. kød.

Fremgangsmåde:

1. Kødet brunes først af i smør og sættes derefter i en forvarmet ovn på 100⁰C

2. Når kødet når en kernetemperatur på 50⁰C, tages kødet ud.

3. Åben op for ovnen så den overskydende varme lukkes ud og sæt derefter temperaturen på 60⁰C.

4. Kødet sættes ind igen og er serveringsklart ved kernetemperaturen 55-57⁰C.

5. Kødet kan lades stå i den 60⁰C varme ovn indtil det skal serveres.

Stegevejledninger

Bison roastbeef 

Det skal du bruge:

  • 1 stk. bison inderlår/klump
  • Olie 
  • Salt og peber 
  • Rosmarin 
  • Stegetermometer

Sådan gør du:

  1. Brun stegen af på en varm pande, sammen med rosmarinen
  2. Sæt ovnen på 100 grader.
  3. Steg stegen ved 100 grader, til den når en kernetemperatur på 50 grader.
  4. Køl ovnen ned til 60 grader.
  5. Steg stegen færdig ved 60 grader til kødet rammer en kernetemp. på 57-60 grader (ca. 3 timer)

 

Braiseret Bisonsteg

Det skal du bruge:

  • ca. 1,5 kg. Tykkam/bovsteg el. lårtunge. 
  • 2 gullerødder
  • 2 løg 
  • 2 stilk bladselleri
  • Lidt selleri, porrer, persillerod – eller hvad man har af urter, der kan give smag til skyen. 
  • Krydderurter af timian, rosmarin, laurbær (persille er også godt). 
  • Smør til bruning.
  • Salt og peber
  • vand eller boulion (eller øl/rødvin) 
  • Bacon (hvis du bruger lårtunge)

Sådan gør du:

  1. (Bruger du lårtunge anbefaler vi at svøbe stegen i bacon, da den er meget fedtfattig i sig selv – det giver det bedste resultat)
  2. Kødet krydres med salt og peber og brunes i smør på alle sider i en stegegryde.
  3. Grøntsagerne renses og skæres i mindre stykker.
  4. Kom grøntsager i gryden sammen med vand eller boullion (så det dækker).
  5. Læg låget på og lad simre i 2,5 – 3 timer – mærk efter med en stegegaffel om kødet er mørt.
  6. Kødet tages op af gryden og holdes varmt under staniol.
  7. Urter og grøntsager sies fra og skyen koges ind ved kraftig varme – jævn denne med maizena og tilsæt evt. lidt fløde.

Stegen samt urter, grøntsager og boullion kan også kommes i en dyb bradepande/stegeso med låg/stanniol i ovnen ved 180 grader i ca. 2,5 – 3,5 timer

Gratis fotos af Vin