Find inspiration i vores samling af opskrifter.
Opskrifterne er nøje udvalgt af Ditlevsdals dygtige kokke, og matcher naturligvis kødets delikate smag!
Kødet kan du finde i vores gårdbutik, hvor du også får vejledning i tilberedning.
Tilbehør til bisonkødet
Herunder finder du div. opskrifter på tilbehør til bisonkødet.
Salater
Kødretter
Saucer
Bison hjerter
Bison tunge
Stegevejledninger
Bison roastbeef
Det skal du bruge:
- 1 stk. bison inderlår/klump
- Olie
- Salt og peber
- Rosmarin
- Stegetermometer
Sådan gør du:
- Brun stegen af på en varm pande, sammen med rosmarinen
- Sæt ovnen på 100 grader.
- Steg stegen ved 100 grader, til den når en kernetemperatur på 50 grader.
- Køl ovnen og steg ned til 60 grader.
- Steg stegen færdig ved 60 grader til kødet rammer en kernetemp. på 57-60 grader (ca. 3 timer)
Braiseret Bisonsteg
Det skal du bruge:
- ca. 1,5 kg. Tykkam/bovsteg el. lårtunge.
- 2 gullerødder
- 2 løg
- 2 stilk bladselleri
- Lidt selleri, porrer, persillerod – eller hvad man har af urter, der kan give smag til skyen.
- Krydderurter af timian, rosmarin, laurbær (persille er også godt).
- Smør til bruning.
- Salt og peber
- vand eller boulion (eller øl/rødvin)
Sådan gør du:
- Kødet krydres med salt og peber og brunes i smør på alle sider i en stegegryde.
- Grøntsagerne renses og skæres i mindre stykker.
- Kom grøntsager i gryden sammen med vand eller boullion (så det dækker).
- Læg låget på og lad simre i 2,5 – 3 timer – mærk efter med en stegegaffel om kødet er mørt.
- Kødet tages op af gryden og holdes varmt under staniol.
- Urter og grøntsager sies fra og skyen koges ind ved kraftig varme – jævn denne med maizena og tilsæt evt. lidt fløde.
Stegen samt urter, grøntsager og boullion kan også kommes i en dyb bradepande/stegeso med låg/stanniol i ovnen ved 180 grader i ca. 2,5 – 3,5 timer