Bisonkødet

Smagen af bisonkød

SMAGEN af bison er selvfølgelig subjektiv, men vi oplever den ofte beskrevet som en mellemting mellem okse og vildt. En fin og delikat smag, god saftighed og mørhed.

Bisonkød er generelt mere rødt end almindeligt oksekød, hvilket skyldes et højere indhold af jern. Samtidig er bisonkødet særligt rigt på protein og utrolig fedtfattigt.

I vores produkt får du magert, proteinrigt kød fra dyr opdrættet i Danmark og med dyrevelfærd vægtet meget højt; dyr der har gået hele deres liv på åbne marker i socialt samspil med deres egne artsfæller; dyr der slagtes på folden og ikke stresses med transport til slagtehuset.

Produkterne fra bisonokserne på Ditlevsdal er ligeledes anbefalet af Dyrenes Beskyttelse!

Har du brug for det, får du individuel vejledning til tilberedning af bisonkødet eller vi kan bidrage med idéer til tilbehør. Ofte har vi også mulighed for at hente én af vore kokke, hvis der skulle blive brug for det.

 

KØB VORES BISONKØD ONLINE VIA JYSK NATURKØD HER!

Amerikansk forskning

Dr. M. Marchello fra North Dakota State University har forsket i bisonkødets ernæringsmæssige fordele/ulemper. Hans forskning viser, at bisonkød har en høj ernæringsmæssig værdi, set på indholdet af protein, fedt, mineraler og fedtsyrer ift. indholdet af kalorier. Sammenlignet med andre kødtyper har bisonkød en større koncentration af jern, protein og de essentielle fedtsyrer.

Se forskningsresultater her

Readers Digest Magasine har listet bisonkød som én af de fire fødevarer, kvinder burde spise på grund af et højere jernindhold. Bisonkødet appellere i USA på samme måde til ældre, diabetikere, kvinder og fitness-udøvere.

Forskning på Ditlevsdal

Vi har i samarbejde med Danish Meat Research Institut lavet et forskningsprojekt omkring bisonkødet fra Ditlevsdal.

Vi afholdt en smagsundersøgelse der tydeligt viste at Bisonkødet ligger i en suveræn klasse både på mørhed og saftighed. Det skilte sig også ud fra alm. oksekød som vi kender det.

Nedenfor ses en graf der viser resultatet fra smagsundersøgelsen:

Smagsundersøgelse resultat

Resultatet af fedt, jern, protein og energi- indholdet i bisonkødet findes her:

Forskningsresultat, DMRI

Resultaterne stemmer altså overens med de amerikanske og bekræfter at kødet har flere ernæringsmæssige fordele!